Matematik

mat 7 klasse

20. november 2010 af annahansen2 (Slettet)

Jeanet vil lave en æske til hemmelige ting. Hun har bestemt, at kassen skal være 15 cm høj, kunne rumme ca. 101 og materiale-forbruget skal være mindst muligt. Hvor stor skal kassen være?

evt metode til mellemregning 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2010 af Anxyous (Slettet)

Forventer du, at vi bare laver dine lektier? Sådan fungerer det ikke her ;) Men vi hjælper gerne.

Hvad mener du med 'skal kunne rumme ca. 101'?


Svar #2
20. november 2010 af annahansen2 (Slettet)

det er faktisk det jeg selv ikke forstår det står im opg...


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2010 af pige24 (Slettet)

Hvad skal kassen rumme? der står ca 101 men hvad er de 101? er cm3 eller hvad er det?


Svar #4
20. november 2010 af annahansen2 (Slettet)

Der står den skal rumme ca 101forstår den ikke selv.... ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2010 af PeterValberg

 niveauet og de givne oplysninger taget i betragtning, er det sikkert 101 cm3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
20. november 2010 af annahansen2 (Slettet)

Ja det må det være evt metode til mellemregning?


Brugbart svar (2)

Svar #7
20. november 2010 af PeterValberg

 Volumen (rumfanget) af en sådan æske, kan beregnes som:

volumen = højden × længde × bredde

101 = 15·l·b
l·b = 101/15

det mindste materialeforbrug med en given højde (15) optræder, hvis længden og bredden er ens, dermed:

l = b = √(101/15)   

idet du kan se bort fra den negative løsning til kvadratroden, da det er et længdemål, du beregner

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
20. november 2010 af annahansen2 (Slettet)

Hvad mener du med det mindste materialeforbrug med en given højde (15) optræder, hvis længden og bredden er ens, dermed:

l = b = √(101/15)

idet du kan se bort fra den negative løsning til kvadratroden, da det er et længdemål, du beregner


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. november 2010 af pige24 (Slettet)

2,6.2,6.15=101,4cm3


Svar #10
20. november 2010 af annahansen2 (Slettet)

Kan i formulere det mere forståeligt og hvor du fx for dette fra 2,6.2,6.15=101,4cm3?

Er helt blank vil meget gerne forstå det da vi skal have en prøve i det...


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. november 2010 af pige24 (Slettet)

100: 15=6,66

kvadratroden af 6,66 er ca 2,6.


Svar #12
20. november 2010 af annahansen2 (Slettet)

men det er jo ikke 100 men 101?


Brugbart svar (0)

Svar #13
20. november 2010 af pige24 (Slettet)

Hvis du siger 2,6.2,6.15=101,4 får du et tal der er meget tæt på 101


Svar #14
20. november 2010 af annahansen2 (Slettet)

okay så svaret på min opg Jeanet vil lave en æske til hemmelige ting. Hun har bestemt, at kassen skal være 15 cm høj, kunne rumme ca. 101 og materiale-forbruget skal være mindst muligt. Hvor stor skal kassen være?

=2,6.2,6.15=101,4


Brugbart svar (0)

Svar #15
20. november 2010 af mette48 (Slettet)

#7 pvm

der er da ingen grund til at nævne en negativ løsning ved kvadratrødder, disse er defineret som værende positive

Der må være et eller andet du ikke helt har forstået måske  at

x2=9 giver 2 løsninger nemlig

x=√9=3 og x=-√9=-3 fordi både 32 og (-3)2 er 9


Brugbart svar (0)

Svar #16
20. november 2010 af PeterValberg

 #15 ?????????

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #17
20. november 2010 af mette48 (Slettet)

l = b = √(101/15)

idet du kan se bort fra den negative løsning til kvadratroden, da det er et længdemål, du beregner

er er ingen negativ løsning., da kvdratrod er defineret som et positivt tal


Brugbart svar (0)

Svar #18
22. november 2010 af Anxyous (Slettet)

 #17:

Ved x = √9 kan x være 3 eller -3.

Der ses som nævnt bort fra den negative løsning, da der her er tale om længdemål.

Jeg forstår godt, hvad du mener, men min matematiklærer ville nok give mig et drag over nakken, hvis ikke jeg kommenterede på de to løsninger i en aflevering.


Brugbart svar (0)

Svar #19
22. november 2010 af mette48 (Slettet)

Nej Anxyous

Kvadratrod er defineret som et positivt tal

se:             http://da.wikipedia.org/wiki/Kvadratrod


Brugbart svar (0)

Svar #20
22. november 2010 af Anxyous (Slettet)

 Den engelske Wikipedia er ikke enig.


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.