Matematik

Ligninger.

20. november 2010 af TheLittleMiss (Slettet) - Niveau: C-niveau

Min ven og jeg har delte meninger omkring løsning af denne ligning. nogen der vil hjælpe? 

 8 - (6x+2) / (1+3x) = 6

Tak på forhånd. (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Sæt den fælles faktor 2 udenfor i brøkens tæller:

8 - 2·(3x +1)/(1 +3x) = 6 .

Hvis 3x + 1 ≠ 0, kan den forkortes til

8 -2 = 6 ,

der er et sandt udsagn. Ethvert x ≠ -1/3 er løsning.


Svar #2
20. november 2010 af TheLittleMiss (Slettet)

 #1

Sæt den fælles faktor 2 udenfor i brøkens tæller:

8 - 2·(3x +1)/(1 +3x) = 6 .

Hvis 3x + 1 ≠ 0, kan den forkortes til

8 -2 = 6 ,

der er et sandt udsagn. Ethvert x ≠ -1/3 er løsning.

Hvordan kan jeg vide at 3x+1 bare sådan kan forsvinde? (:


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2010 af mette48 (Slettet)

Du kan forkorte med (1+3x) i brøken, altså dividere med det i både tæller og nævner, derved forsvinder det.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Når (1 + 3x) ikke er nul, kan man forkorte med den størrelse.


Svar #5
20. november 2010 af TheLittleMiss (Slettet)

 okay tak. :D


Skriv et svar til: Ligninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.