Matematik

opstil en funktion ud fra følgende oplysninger

21. november 2010 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer ..

Jeg skal opstille en matematisk model for udviklingen i befolkningen i Newyork, når der oplyses:

Befolkningstallet i new york var 36 000 i året 1790  og at den årlige vækst i årene efter 1790 var 4,4 %


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Benyt udtrykket fra renteformlen:

Kn = K0·(1+r)n

Her er n antallet af år efter 1790, og r = 4,4% .


Svar #2
21. november 2010 af studerende20 (Slettet)

jamen er forstået korrekt , hvis jeg siger at det er en eksponentialfunktion f(x) = b*a^x .. hvor b er 36 000 og x er 220 .. hm og a er 1,04 ? :s


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2010 af NejTilSvampe

 hvor i al verden får du 220 fra??

men der må gælde at 

y = 36*1,044^x  

hvor x er antal år efter 1790, og y er befolkningstal i tusinder. 


Svar #4
21. november 2010 af studerende20 (Slettet)

jamen skal man ikke bregne x ? - altså 220 er årene mellem 1790 - 2010 ..


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Jo, hvis du skal bruge modellen til at beregne befolkningen i året 2010, er det f(220) = b·a220 , b = 36000, a = 1,044 .


Svar #6
21. november 2010 af studerende20 (Slettet)

åh nu forstår jeg tak :-) forresten.. andersen11, det var dig jeg skrev med før angående en ligning, jeg skulle reducere

(x^2+xy) / (xy)   
 

Jeg vil høre om jeg har forstået din forklaring korrekt..
Er svaret x^2 , da xy går ud med hinanden ?

Tak for hjælpen


Skriv et svar til: opstil en funktion ud fra følgende oplysninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.