Matematik

Integration af exp(-a*t)

21. november 2010 af magnuspersson (Slettet)

Hej, hvordan løser man integral(e^(-a*t), a, ∞)? Jeg har forsøgt med integration ved substitution, men jeg kan ikke rigtigt få det til at fungere når d(-a)/dt=0.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du vil bruge substitution, skal du gøre det rigtigt. Brug u = -at, du = -a·dt , så

∫ e-at dt = -(1/a) ∫ eu du = (-1/a) e-at + k


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2010 af peter lind

sæt u = -a*t, du = -adt


Svar #3
21. november 2010 af magnuspersson (Slettet)

Oh ja. Tak for det.

Hvad med når jeg sætter grænserne ind? Jeg kan se på #1, at de åbenbart ikke skal indsættes. Hvorfor skal de ikke det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jo, grænserne skal da indsættes. Jeg viste blot, hvordan du fandt en stamfunktion til integranden.


Svar #5
21. november 2010 af magnuspersson (Slettet)

Hvordan gør man det med ∞?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. november 2010 af peter lind

Sæt den øverste grænse til et stort tal R og foretag derefter grænseovergangen R -> ∞


Svar #7
21. november 2010 af magnuspersson (Slettet)

Jeg forstår ikke hvordan jeg skal gøre det og hvad det vil ændre. Det kan ikke være rigtigt det jeg har gjort det i den uploadede fil.

Vedhæftet fil:integration.pdf

Svar #8
21. november 2010 af magnuspersson (Slettet)

Jeg har forsøgt at lede efter løsninger til lignende opgaver, og kan finde den opgave jeg har uploadet, men jeg forstår heller ikke løsningen af den. Jeg forstår godt hvorfor lim_u->uendelig (3/2-1/2u^2-1/u)=3/2, men ikke hvordan man kommer dertil.

Vedhæftet fil:integral 1t3+1t2.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. november 2010 af peter lind

rRe-atdt = [-(1/a)e-at]rR = (e-ar -e-aR)/a  Herefter kan du foretage grænseovergangen R -> ∞. Jeg har her sat den nedre grænse til r. Du kan erstatte dette med hvad du nu ønsker


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. november 2010 af peter lind

#8 Stamfunktionen til entegranden er -1/(2t2)-1/t. Indsættes den nedre grænse får du -1/2-1/1 = -3/2. Den øvre grænse får du ved at erstatte t med u


Svar #11
21. november 2010 af magnuspersson (Slettet)

#9: Men hvis jeg lader R->∞, så får jeg stadig ikke nogen reel værdi. Vel?

#10: Hvordan finder man en stamfunktion til den integrand? Kan man benytte substitution til det?


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. november 2010 af peter lind

Hvis du lader R->∞ får du et reelt tal ud af det.

Integranden findes af den generelle regel at ∫xndx = xn+1/(n+1) for n ≠-1. Den gælder også for n negativ.


Svar #13
21. november 2010 af magnuspersson (Slettet)

Jeg kan ikke se hvilket tal det kan give. Giver det måske (1/ar-0)/a=1/(a^2*r)?

Ah ja. Jeg havde glemt t^(-3).


Skriv et svar til: Integration af exp(-a*t)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.