Matematik

hjælp mig med mine ligninger, tak!

22. november 2010 af trustme (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg har fået en opgave der hedder

Løs følgende ligninger med håndkraft ( angiv både eksakt og tilnærmet løsning )
(a) 4*ex-2 = 48
(b) 9*e1,5*x = 3*e1,5*x + 3
(c) 5*e-4*x+9 = 2*ex-1
(d) ln(x+1) - ln(x) = 1

- Mine notater er væk, og jeg husker intet.

Er der nogen der kan give et hint, link eller lidt hjælp, så ville det være rart :)
taaak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2010 af badooo (Slettet)

Hint: Den naturlige logaritme, ln, er din bedste ven i den her situation. Kig evt. på hvad der sker, hvis du siger ln(e).


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2010 af jabas (Slettet)

Regler for logaritme

f(x) er det nøjagtige
modsatte af log x

a½ = a

1. Log a/b <=> log a - log b
2. Log (a*b) <=> log a + log b
3. Log ax <=> x * log a
4. Log √a <=> ½ * log a

10 log a = a

Regler for naturlig logaritme

ex er det nøjagtige
modsatte af lnx

1. Ln a/b <=> ln a - ln b
2. Ln (a*b) <=> ln a + ln b
3. Ln ax <=> x * ln a

eln a = a

f(x) = ax
a = eln a
ax = (eln a)x <=>
ax = ex*ln a
f(x) = ex*ln a
f′(x) = ex*ln a * ln a <=>
f′(x) = (eln a)x * ln a <=>
f′(x) = ax * ln a

Jeg håber lige, mine noter vil kunne hjælpe dig en del af det, hvis dine egne notater er væk..
 


Skriv et svar til: hjælp mig med mine ligninger, tak!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.