Matematik

2. ordens differentialligning d

22. november 2010 af Emma1991 (Slettet) - Niveau: A-niveau

funktionen vi betragter:

d^2y/dx^2 = 2a(dy/dx) + 2a^2y =0

jeg skal nu bestemme den fuldstændige løsning, og derefter vise, at v(x9= xe^-z er en løsning til differentialligningen

men jeg aner ikke hvor jeg skal starte,  hvad er formlen for den fuldstændige løsning til en 2. ordens??


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2010 af peter lind

Brug et CAS værktøj. Der er nogle på portalen der sjusker med parenteser. Sådan som du skriver det er det sidste led 2a2y men sjusk kan betyde at der skal stå 2a2y Hvad er det rigtige?


Svar #2
24. november 2010 af Emma1991 (Slettet)

 det sidste er 2a^2y, ligesom du selv skriver først...


Skriv et svar til: 2. ordens differentialligning d

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.