Tysk

Rettelse af oversættelse

19. april 2005 af MeWannaGoBoom (Slettet)
En lille oversættelse og et håb om nogen gad kigge det igennem (:

Danske:
Filmen „Blut und Ehre“ handler om tre familier. Familien Keller har fire medlemmer. Herr Keller er i begyndelsen socialist. Han kommer i fængsel, fordi han arbejder imod nazisterne. Da han kommer tilbage, har nazisterne taget magten i Tyskland. Hartmut er nu et medlem af ungfolket. For at overleve tilpasser de sig. Faderen bærer uniform og kan derfor igen give musiktimer. Han underviser stadig Franz, der er jøde, men fru Mönckmann siger til Fru Keller, at det er upassende. Fru Keller er syerske og hun har syet en kjole til Fru Mönckmann. Familien har også fået en 4 værelses-lejlighed og derfor kan de få deres eget soveværelse.
Renate er vred på faderen, fordi han bærer uniform. Hun mener, at han svigter sin overbevisning. Hartmut beundre nazisterne. De er stærke, marcherer og bærer uniform. I skolen lærer børnene om racisme. Den germanske race er den rene race. Jøderne stammer fra en uren race, siger de og derfor må racerne ikke blandes og jøderne bliver forfulgt, fordi de udgør en fare for tyskerne. Hartmut har et svært forhold til sin far, der forekommer ham svag

Tyske:
Der Film ”Blut und Ehre” handelt von drei Familien. Die Keller haben vier Mitgliedern. Herr Keller ist in der Anfang Sozialist. Er kommt in Gefängnis, weil er gegen die Nazis arbeiten.
Wann er zurückt kommt, hat die Nazis die Macht nehmen in Deutschland. Hartmut ist jetzt ein Mitglied von das Jungvolk. Sie anpassen sich für überleben. Der Vater tragt die Uniform und deshalb wieder Musikstunden geben kann. Er unterricht beständig Franz, wie ein Jude ist, aber Frau Mönckmann sagt zu Frau Keller, das es unangebracht ist. Frau Keller ist eine Näherin und sie hat ein Kleid für Frau Mönckmann genähert.
Die Familie haben auch eine 4-Zimmer Wohnung bekommen und deshalb können sie ihren eigene Schlafzimmer bekommen.
Renate sind böse an der Vater, weil er Uniform tragt. Sie meint, dass er im Stick lassen seine Überzeugung. Hartmut bewundert die Nazis. Sie sind stärken, marschieren und tragen Uniform. Im Schule lernen die Kinder von rassismus. Die germanisch Rasse ist die reine Rasse. Die Jude stammen aus eine unrein Rasse, sagen sie und deshalb mussen die Rassen nicht gemischt werden und die Juden verfolgen geblieben, weil sie eine Gefahr ausmachen für die Deutscher. Hartmut hat ein schwierig Verhältnis zu seiner Vater, da er schwach scheinen.

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2005 af ester (Slettet)

weil er gegen die Nazis arbeitet.

Als er zurück kommt, haben die Nazis die Macht in Deutschland genommen.

Hermut ist jetzt ein Mitglied von dem Jungvolk.

...und wieder Musikstunden geben.

...Franz, der ein Jude ist.

Frau Keller, dass es unangebracht ist.

(ikke sikker på den her) Renate ist böse auf dem Vater.

...dass er im Stick seine Ûberzeugung lässt.

In der Schule lernen die Kinder von Rasissmus.

Die gemanische Rasse.

Die Juden stammen aus einer unreinen Rasse.

...und die Juden werden vervolgt, weil sie eine Gefahr für die Deutscher ausmachen.

... zu seinem Vater, der er schwach scheinen.

Håber du forstod det.
Hilsen Frederikke

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2005 af ester (Slettet)

undskyld... lavede vist lige en fejl.

...Vater, da er schwach scheinen.

du havde vist ret.

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2005 af danielruhmann (Slettet)

Der Film ”Blut und Ehre” handelt von drei Familien. Familien Keller haben vier Mitglieder. Herr Keller ist am Anfang Sozialist. Er kommt ins Gefängnis, weil er gegen die Nationalsozialisten arbeitet.
Als er zurückkommt, haben die Nationalsozialisten die Macht in Deutschland genommen. Hartmut ist jetzt ein Mitglied des Jungvolkes. Sie passen sich an zu überleben. Der Vater trägt Uniform und deshalb kann er wieder Musikerziehung/Musikstunden geben. Er unterrichtet immer noch Franz, der ein Jude ist, aber Frau Mönckmann sagt zu Frau Keller, dass es unpassend ist. Frau Keller ist Näherin und hat ein Kleid für Frau Mönckmann genäht.
Die Familie hat auch eine Wohnung mit vier Zimmern bekommen und deshalb können sie ihr eigenes Schlafzimmer bekommen.
Renate ist böse auf den Vater, weil er Uniform trägt. Sie findet, dass er gegen seine Überzeugung handelt. Hartmut bewundert die Nationalsozialisten. Sie sind stark, marschieren und tragen Uniform. In der Schule lernen die Kinder über das Rassismus. Die germanische/deutsche Rasse ist die reine Rasse. Die Juden stammen aus einer unreinen Rasse, sagen sie und deshalb müssen die Rassen nicht gemischt werden und die Juden werden verfolgt, weil sie eine Gefahr für die Deutscher herbeiführen. Hartmut hat ein schwieriges Verhältnis zu seinem Vater, der ihn schwach scheinen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2005 af danielruhmann (Slettet)

Ahhh, så var der allerede lavet rettelser.

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2005 af USyay (Slettet)

Familien Keller (ville jeg hellere skrive)

arbeitet ( fy..3 pers. sing - er)

'Als'(=da) skal bruges, wann(=hvornår, når)

haben die Nazis die Macht genommen

von styrer dativ - von den Jungvölker

Der vater trägt

Er unterrichtet Franz, den Jude ist - Wie betyder hvordan, ligesom, som fører tilbage til Franz som er objekt.

dass(=at), ikke das(=det, bestemt artikel)

ihr eigenes Schlafzimmer - soversærelse er neutrum og objekt i sætn.

Renate ist böse (fy...3 pers. sing.)

endnu engang trägt. Det kommer af tragen. Det er nok det der snyder dig.

dass(bisætn. indleder. derfor:)
dass er seine Überzeugung im Stich lässt

mener bare det hedder: sie sind stark

In der Schule - det er rigtig med dativ, men skole er hunkøn.

Rassismus - skal med stort, men går ud fra det er en ups-fejl.

Die germanische Rasse - skal -e på
unreine - også -e på

...und die Juden werden vervolgt.

zu(styrer dativ) seinem Vater

Den sidste sætning kan jeg ikke finde goved og hale i. Er det faren der forekommer ham svag, eller forholdet??

Håber det kunne bruges. Har ikke tjekket det hele til punkt og prikke, men har taget det meste.

V.H Karen

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. april 2005 af danielruhmann (Slettet)

Så mangler fingersen, tbjorn og karinz bare at give deres version.. så er vi vist dækket godt ind:)

unreine - også -e på --> nej, der skal -en på.
Die Juden stammen aus einer unreinen Rasse

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. april 2005 af tbjorn (Slettet)

-Sie passen sich an UM zu überleben( el Um zu überleben passen sie sich an )

-...und deshalb KANN sie ( =die Familie ) ihr eigenes Schlafzimmer bekommen

- eine Gefahr für die DeutscheN

- der IHM schwach SCHEINT/VORKOMMT ( e.g 'es scheint MIR, dass....' el 'es kommt MIR vor, dass...')

Rettelser lavet ud fra forslaget i #3

mvh Nikolaj

Svar #8
19. april 2005 af MeWannaGoBoom (Slettet)

hehe ;-) Tak for hjælpen.

Må se om jeg ikke kan give lidt tilbage mht. lidt historie, idræt eller dansk (:

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. april 2005 af danielruhmann (Slettet)

Der er mange former for idræt;)

Svar #10
19. april 2005 af MeWannaGoBoom (Slettet)

#9 hehe.. Studiebaseret! Tænkte nu mest fysologi, kost osv ;)

Skriv et svar til: Rettelse af oversættelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.