Matematik

Matematik opgaver: funktion, ligninger og reducer

23. november 2010 af chaingang (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har brug for lidt hjælp til en matematik aflevering der snart skal afleveres i morgen. Jeg mangler kun få opgaver og de ser således ud:

En funktion f er bestemt ved

f (x) = 2 x + e^3x altså opløftet i 3x

bestem f'(0)

den anden opgave ser således ud:

Løs ligningssystemet -x + 3y = 6

2x + y = -5

den sidste opgave:

Reducér (x + y)^2 - 2xy, og isoler r i formlen l * r^2 + p = q

Jeg takker mange gange for hjælpen


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. november 2010 af Anxyous (Slettet)

 Vi laver ikke dine lektier, hvis det er det du tror.

Vi hjælper dog gerne.

I den første, differentier ligningen, så skulle den være lige til at løse.

I den anden, isoler en variabel i den første, og indsæt dette udtryk i den anden form. Find så den ene variabel, ved at isolere denne i det sammensatte udtryk, og indsæt så denne værdi i en af ligningerne for at finde den anden variabel.

Isoleringen til sidst burde være nem, og du kan bruge en kvadratsætning på reduceringsopgaven.


Skriv et svar til: Matematik opgaver: funktion, ligninger og reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.