Matematik

Trigometri a niveau

23. november 2010 af pernilleege (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er helt fortabt i trigometri, håber nogen kan hjælpe?!

1.  Bevis, at et punkt P(x,y) ved spejling i linjen med ligning y=x sendes over i punktet med koordinatsættet (y,x)

2. Lad en vinkel have radiantallet t og antag, at vinklen er placeret som centervinkel i en cirkel med radius r. Med b betegnes længden af den cirkelbue, som vinklen afskærer på cirklen.

- Vis, at b=r*t

- Vis at arealet af A af det cirkeludsnit, der spænder over cirkelbuen af længden b, er givet ved formlen A=½*r*b=½r2*t

PÅ forhånd tak.


Skriv et svar til: Trigometri a niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.