Matematik

har probs med differentieringen

19. april 2005 af andreasc (Slettet)
hvordan differentiere jeg dette udtryk:

f(x)=e^-x *sin(x+pi) 0
er ret lost så håber nogen vil hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2005 af sontas (Slettet)

ja f(x) = e^(-1*x) så må f'(x)=
-1*e^(-x)

g(x) = sin(x+pi)
der skal du først differentiere den ydre funktion dvs sin og derefter gange med den indre som i dette tilfælde bare er 0. Herefter anvendes den vel nok velkendte brøkregel.

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2005 af sontas (Slettet)

HOV som i dette tilfælde bare er 1 :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2005 af Duffy

f'(x) = e^(-x)*(sin(x)-cos(x))


Duffy

Svar #4
19. april 2005 af andreasc (Slettet)

hmm er stadig lidt væk... skriver i ikke hver jeres resultat ?

Svar #5
19. april 2005 af andreasc (Slettet)

duffy, burde der ikk stå + (plus) mellem e^(-x) og (sin(x)-cos(x)) ?

Svar #6
19. april 2005 af andreasc (Slettet)

og gange mellem sin(x) og cos(x)

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. april 2005 af sontas (Slettet)

#1 total vrøvl jeg mente produktreglen og den indre funktion er 1 differentieret. Jeg ville nu mene, at f'(x)= e^(-x)*cos(x+pi) + -e^(-x)*sin(x+pi)

Svar #8
19. april 2005 af andreasc (Slettet)

har jeg også fået det til nu
men har stadig et prob... hvordan finder jeg de lokale ekstremumsteder... har prøvet med min grafregner uden held... er det ikke noget med f'(0) man skal sige ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. april 2005 af Duffy

#5+6:

Hvis du vil så kan vi gange ind i parentesen:

f'(x) = e^(-x)*(sin(x)-cos(x)) =


e^(-x)*sin(x)-e^(-x)*cos(x)


Duffy

Skriv et svar til: har probs med differentieringen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.