Matematik

Eksponentiel vækst - simpel opgave

24. november 2010 af altera (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg hjælper en ven med en opgave- men resultatet giver ingen mening:

http://peecee.dk/uploads/112010/l%C3%B8belort.jpg

Hvor ligger fejlen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2010 af mathon

        solve(42195 = 3.740538*1.000398^t,t)                         I har byttet om på L1 og L2


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Resultatet er korrekt regnet ud under antagelsen om en eksponentiel forskrift.

Men plotter man punkterne, ligger de jo på en nydelig ret linie: f(x) = 228,66x - 134,5

Man finder her f(42,195) = 9513,809s = 2,643 timer


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#1

Der skal ikke løses på den måde, der skal blot beregnes f(42,195) .


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2010 af mathon

#1

        solve(42.195 = 3.740538*1.000398^t,t)                      

        t = 6089,33 sek = 1,69148 tim = 1 tim 41 min 29,3 sek


Svar #5
24. november 2010 af altera (Slettet)

#2

Resultatet er korrekt regnet ud under antagelsen om en eksponentiel forskrift.

Men plotter man punkterne, ligger de jo på en nydelig ret linie: f(x) = 228,66x - 134,5

Man finder her f(42,195) = 9513,809s = 2,643 timer

Hvad får du R^2 til?


Svar #6
24. november 2010 af altera (Slettet)

#4

#1

        solve(42195 = 3.740538*1.000398^t,t)                      

        t = 6,5136 tim = 6 tim 30 min 49 sek

Synes du det er logisk at han løber de 20km på 1.23timer  og derefter skulle løbe de resterende 22 på 4,3 timer?


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

For den lineære regression finder jeg R2 = 0,999866 , for eksponentiel regression finder jeg R2 = 0,9607 .


Svar #8
24. november 2010 af altera (Slettet)

#7

Okay - det giver bare ikke så meget mening at opgaveformuleringen siger at det følger en eksponentiel funktiobn


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. november 2010 af mathon

genlæs #4


Svar #10
24. november 2010 af altera (Slettet)

#9

Det giver jo endnu mindre mening. Han løber altså de første 20 km på 4453sekunder - svarende til ca. 1.23 timer

Du mener nu, at han løber de sidste 22km på ja well under en time?


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Bare til orientering, verdensrekorden for marathonløb for mænd er 2t 3m 59s .

Resultatet i #2 med den lineære forskrift på 2t 38m 34s er da et ret realistisk resultat.


Svar #12
24. november 2010 af altera (Slettet)

#11 Ja

Men #4&#6's resultater giver ingen mening, bare det jeg siger.


Brugbart svar (0)

Svar #13
25. november 2010 af mathon

...hvorfor
        opgavetekstens antagelse
        om
                  f(x) = b·ax

        ikke holder...


Brugbart svar (0)

Svar #14
25. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#13

Deri er jeg fuldstændig enig.


Skriv et svar til: Eksponentiel vækst - simpel opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.