Matematik

uligheder

24. november 2010 af Arbejdsbog (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

grafen for en lineær funktion f går gennem punkterne p (-10,80) og q (5,125)

Bestem regneforskriften for f

en anden linæer funktion har g har regneforskriften g(x) = - 4x - 9

løs beregning ved hjælp uligheden g(x) er større eller lig med f(x)

Please hjælp mig gennem denne opgave, da jeg ikke forstår den :(

Vedhæftet fil: billede 2.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2010 af klimasven (Slettet)

 Du finder en forskrift for f(x)=ax+b ved først at finde a=(y2-y1)/(x2-x1)=(125-80)/(5-(-10))=45/15=3.

Dernæst finder du b=y2-a*x2=125-3*5=110 dvs f(x)=3x+110

Ulighed:

Du skal nu løse g(x)>=f(x)

dvs -4x+9>=3x+110

Læg 4x til på begge sider

9>=7x+110

Træk 110 fra på begge sider

-101>=7x

Divider med 7 på begge sider

-101/7>=X

dvs x skal være mindre end eller lig med -101/7 (svarer til -14,4286)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2010 af mette48 (Slettet)

#1 har lavet en fortegnsfejl (skrivefejl i g(x))

g(x)>=f(x)

dvs -4x-9>=3x+110

-9≥7x+110

-119≥7x

-17≥x


Skriv et svar til: uligheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.