Matematik

længder

24. november 2010 af Arbejdsbog (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Vej banen på en bro opdeles af 3 wirer fastgjort til en skrå bropille. Wiren AB danner en vinkel på 38 grader med vejbanen, og wiren AC danner en vinkel på 27 grader med vejbanen. Afstanden fra B til C og afstanden fra C til D er 15,0 meter.

Beregn Længderne AB og AC 

Beregn længden af wiren AD samt den vinkel, som denne wire danner med vejbanen.

Please hjælp mig da jeg er helt lost! :(

 
Vedhæftet fil: billede 2.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Opgave er beslægtet med denne opgave fra tidligere i dag:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=926522 


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2010 af klimasven (Slettet)

 Du kan finde vinkel B i ABC til 180-38=142 grader. Dvs vinkel A i ABC må være 180-142-27=11 grader.

Brug nu sinusrelationen: AB/sin(27) = 15/sin(11). Det giver længden af AB = 35,69

Samme fremgangsmåde for at finde AC (=48,40)

For at finde længden af AD finder du vinkel C i ACD til at være 180-27=153 grader.

Sæt ind i cosinusrelationen og du kan finde længden af AD.

Du kender nu alle tre sider i ACD og kan igen bruge cosinusrelationen til at finde vinkel D.

Brug evt www.cossincalc.com til at kontrollere dine resultater med.


Svar #3
24. november 2010 af Arbejdsbog (Slettet)

længden af wiren AD samt den vinkel, som denne wire danner med vejbanen?


Skriv et svar til: længder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.