Matematik

regneregler for integralregning sammensatte funktioner

25. november 2010 af ernst88 (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg kan ikke løse denen opgave her

man skal finde integralet af 5x^(4)*e^((x^5)+1)

håber i kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2010 af pensionist (Slettet)

Bemærk d(x5) = 5x4dx

lad u = x5  , du = 5x4dx

Så integralet hedder nu ∫  e(u+1)du

Når du har integreret erstatter du u med x5


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2010 af Walras

Lav den ved at indse, at (x^5)'=5x^4, hvorfor det klart og hurtigt følger, at

∫5x^4e^(x^5+1)dx=∫e^(x^5+1)d(x^5)=e^(x^5+1) hvilket eventuelt kan skrive som =e*e^(x^5), såfremt du skulle ønske det.

Ovenstående metode bør læres for at spare tid!


Skriv et svar til: regneregler for integralregning sammensatte funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.