Matematik

Hjælp med Lineære Funktioner!

25. november 2010 af EmilW93 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Sidder her med nogen opgaver der skal besvares og afleveres på fredag. Opgaverne omhandler lineære funktioner.

Hvis der er nogen der kan bidrage med en evt. gennemgang af hvordan opgaverne skal løses, ville jeg sætte meget pris på det! Jeg forventer selvfølgelig ikke at I laver opgaverne for mig, men bare giver mig midlerne til at kunne lave dem!

På forhånd mange tak!

(opgaverne er vedhæftet)
 

Vedhæftet fil: Hjemmeopgaver 6 26-11.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. november 2010 af peter lind

se her http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/kurver.html#retlinie


Svar #2
25. november 2010 af EmilW93 (Slettet)

 Tak for det nyttige link, men leder efter en mere specifik forklaring på hvordan opgaverne skal løses.

Men tak alligevel! :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2010 af lone1999 (Slettet)

 Du skal finde a og b


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. november 2010 af lone1999 (Slettet)

I opg. 1:

1) 2,3 (2 er x1 og 3 er y1) og -1,9 (hvor -1 er x2 og 9 er y2)

Nu kender betegnelserne for punkterne, så skal du finde a med formlen:

a = y2-y1 / x2 - x1

Og når du har fundet a indsætter du a i formlen for b:

b = y1 - (a) * x1

Nu kender du a og b og kan derved indsætte dem i din forskrift for den linære funktion:

y = ax + b


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2010 af lone1999 (Slettet)

 Og så gør du selvfølgelig det samme med den 2 i opg. 1


Svar #6
26. november 2010 af EmilW93 (Slettet)

 Tusinde tak Ray! Det hjalp utroligt meget!

Har du nogen råd til den efterfølgende opgave?

På forhånd tak! :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. november 2010 af Walras

I opgave 2 skal du blot tegne et koordinatsystem med 10 centimeter ud af hver akse (i hver retning) og da indtegne dine punkter. Tegn da en ret linie, der forbinder dine punkter. Linien skal starte i x=-8 og slutte i x=4, og så skal du have en sort prik i hver ende af grafen, der illustrerer, at der er tale om et lukket interval.


Svar #8
26. november 2010 af EmilW93 (Slettet)

 Tak for svaret, Walras!

Til sidst i opgaven står der: Løs derefter ligningen f(x) = -1

Hvad skal jeg gøre her?

Igen mange tak, jeg er ikke så skrap til det her! ;)


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. november 2010 af Walras

Du kan jo aflæse det. Grafen antager værdien f(x)=-1 for en given x, men hvilken? Lav en stiplet linie fra f(x)=-1 ind på grafen og fra grafen og ned på x-aksen, så kan du direkte aflæse.


Skriv et svar til: Hjælp med Lineære Funktioner!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.