Matematik

To cirkler r=2 C = (-1,0) og (3,0). Find to cirkler der tangerer

27. november 2010 af obrage (Slettet) - Niveau: A-niveau

To cirkler med radius 2 har centrer i henholdsvis (-1,0) og (3,0).

Find ligningerne for de to cirkler med radius 2, der tangerer disse to cirkler.

Jeg er helt lost. Nogen der kan hjælpe mig lidt i gang


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2010 af flix2 (Slettet)

 Prøv at tegne det i geogebra


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Centrene for de to ukendte cirkler har afstanden 2 til de to givne cirklers centrer.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2010 af flix2 (Slettet)

 Er det ikke et problem? Vil de ukendte cirklers centre ikke ligge på cirkelperiferien så?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jo, du har ret, mit svar var lidt for hurtigt.

Centrene for de to søgte cirkler danner to ligebenede trekanter med de to givne cirklers centerlinie som grundline og hvor de to lige store sider i hver trekant har længden 4.


Skriv et svar til: To cirkler r=2 C = (-1,0) og (3,0). Find to cirkler der tangerer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.