Matematik

Vise at en funktion er differentiabel med differentialkvotienten

28. november 2010 af Keenni (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey guys!

Jeg håber en af jer kan hjælpe mig med dette spørgsmål;

Benyt definitionen på differentialkvotienten til at vise at funktionen er differentiabel med differentialkvotienten
og f(x)= ax + b er differentiabel med differentialkvotienten f ’(x) = a.

Hvordan pokker viser man det?

På forhånd mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2010 af Anxyous (Slettet)

En tangent til et punkt med forskriften f(x) = ax + b har jo netop hældningen a.

Men hvordan du kan gøre det mere matematisk korrekt, er jeg desværre ikke sikker på ;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2010 af NejTilSvampe

#0 -  3-trinsregelen.

#1 - er ikke sikker på at du kan snakke om en tangent til en linæerfunktion. I så fald er det ikke en retlinjet tangent med en "hældningskoefficient". Jeg tør tilgengæld ikke sige om en retlinje kan have en parabel som "tangent" f.eks. Men uanset hvad, vil den forskrift ikke have nogen "retlinjet tangent" i den forstand jeg har forstår begrebet ihvertfalde.


Svar #3
28. november 2010 af Keenni (Slettet)

Tak til begge to:-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 -- En ret linie har da sig selv som tangent. Sekanten gennem to punkter på linien er jo altid sammenfaldende med linien selv.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2010 af NejTilSvampe

 #4 - okay fair nok så har jeg lært noget nyt tak :) sagde også jeg ikke var sikker ^^


Skriv et svar til: Vise at en funktion er differentiabel med differentialkvotienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.