Matematik

tangent til grafer

28. november 2010 af Dudeyourgym (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Pleas hjælp det er til tirsdag og ved ikke helt hvad jeg skal gøre her.

opgaven lyder:

bestem ved håndkraft ligningen for den tangent til grafen for funktionen f med forskrift. F(x)=2*x^2-8*x+a der har stigningstal 4


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen f'(x0) = 4, og bestem så tangentens ligning ved

y = f(x0)·(x - x0) + f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2010 af klimasven (Slettet)

 Find F mærke og sæt den lig stigningstallet. Find x - dette er din førstekoordinat til røringspunktet. Det bliver svært at finde andenkoordinaten hvis du ikke ved hvad a i forskriften er


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2010 af PeterValberg

du skal bestemme den afledede funktion f' 

Tangentens stigningstal i et givent punkt P0(x0, f(x0)), er pr. definition det samme som differentialkvotienten til f i netop det punkt.

du har så ligningen:        f'(x0) = 4        som du løser for x, derved har du koordinaterne til det punkt på grafen for f, hvor differentialkvotienten er lig med 4 (hældningskoefficienten for tangenten i det punkt)

du kender nu punktets koordinater, dermed f(x0)
du kender også f'(x0)  det er jo 4

tangentens ligning findes ved at beregne:              y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
28. november 2010 af Dudeyourgym (Slettet)

Kan det passe hvis jeg har fået f(xo) =-3 ?


Skriv et svar til: tangent til grafer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.