Matematik

Vektorfunktioner

29. november 2010 af elissa92

Jeg håber, jeg kan få hjælp til at komme videre med opgaven

Det jeg er kommet frem til er:

sret(t) = (vx * t over vy * t) = (v(cos)(22o) * t over v(sin)(22o) * t)

sret(t) = [v * cos(22o) * t + r * sin (w * t ) over v * sin(22o) * t + r *cos (w * t )]

t ∈ [0 ; 3]


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. november 2010 af pensionist (Slettet)

w*t skal nok være π/2 -2π*t og de 220 skal (hvis du bruger MadhCad) indsættes i radianer.


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. november 2010 af pensionist (Slettet)

Se vedhæftede fil

Vedhæftet fil:Rot_plade.doc

Svar #3
06. december 2010 af elissa92

Okay (: det giver mening nu

Men hvordan tegner jeg den graf i MathCad?


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. december 2010 af pensionist (Slettet)

Jeg er ikke rigtig fortrolig med MathCad, men fandt da ud af det.

Hvis du bruger hjælpen i MathCad, burde du også kunne finde ud af det.

Se vedhæftet doc.

Vedhæftet fil:Roterende skive.doc

Svar #5
07. december 2010 af elissa92

Tak for hjælpen :) men mit i bliver markeret med rødt. Det forstår jeg ikke


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. december 2010 af pensionist (Slettet)

Indtastningen i MathCad er lidt speciel:

Subscript indtastes [    (Alt Gr + [  )  , de to punktummer indtastes med   ;   (semikolon)

Forkert indtastning markeres med rødt.


Svar #7
07. december 2010 af elissa92

Okay, men det ser stadig sådan ud, når jeg gøre det. Ved du hvorfor?

Vedhæftet fil:roterende skive.doc

Svar #8
07. december 2010 af elissa92

Har vedhæftet filen :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. december 2010 af pensionist (Slettet)

Subscript for x og y skal være i

Du skal også indtaste i:= 0,1..300 som første linie


Svar #10
07. december 2010 af elissa92

Det gjorde jeg også. Se..

Vedhæftet fil:roterende skive.doc

Brugbart svar (1)

Svar #11
07. december 2010 af pensionist (Slettet)

Du har ikke rettet x1 og y1  til  xi og yi

i kan også bare defineres som i:=0..300


Svar #12
07. december 2010 af elissa92

Tusind tak. Nu kan jeg se kurven :D
Men i den anden rum, hvor Andersen har skrevet:

r(t) = (x(t) , y(t)) = (25cm/s)·(cos(22º)·t , sin(22º)·t) + 19cm·(cos((π/2)-(2π/s)·t) , sin((π/2)-(2π/s)·t))

Kan jeg ikke helt følge med. Vil det sige:

(25cm/s)·(cos(22º)·t over sin(22º)·t) + 19cm·(cos((π/2)-(2π/s)·t) men hvad med det sidste? Ved godt det er et dumt spørgsmål :s
 


Brugbart svar (0)

Svar #13
07. december 2010 af pensionist (Slettet)

Hvad mener du med det sidste? Sammenlign med hvad der står i den fil du sendte mig.

Så var der lige en trykfejl i filen. Du har skrevet 3 i stedet for π

Hvor har du fået de ligninger fra som du præsenterer i #0 ? :-)


Svar #14
07. december 2010 af elissa92

Dem har jeg fået fra min lærer, som jeg ikke forstod helt.

Det jeg mener med #12, det er:

r(t) = (x(t) , y(t)) = (25cm/s)·(cos(22º)·t , sin(22º)·t) + 19cm·(cos((π/2)-(2π/s)·t) , sin((π/2)-(2π/s)·t))


- altså jeg er i tvivl om, hvordan jeg skriver det i MathCad.



Brugbart svar (0)

Svar #15
07. december 2010 af pensionist (Slettet)

Først drop alle dimensionsangivelserne. Dem kan vi ikke bruge i MathCad.

Angiv alle vinklerne i rdianer.    vinkel i radianer =( vinkel i grader) •π /180

r(t) = (x(t) , y(t)) = 25•(cos(22•π/180)·t , sin(22•π/180)·t) + 19·(cos((π/2)-(2π/1)·t) , sin((π/2)-(2π/1)·t))

x(t) = xt = 25•(cos(22•π/180)·t + 19·cos(π/2-2π·t)

y(t) = yt = 25•(sin(22•π/180))·t + 19• sin(π/2-2π·t)

t:= 0..3   eller t:= 0..300   sådan ville min MathCad hellere have det. men husk så at ændre t til t / 100 , så når t går fra 0 til 300 går t /100 fra 0 til 3 , som det er krævet.

Jeg havde også svært ved at forstå din lærers ligninger, men de er rigtige nok, men lidt vanskeligere at udlede end dem der står ovenfor.


 


Svar #16
07. december 2010 af elissa92

Okay, men det er lige præcis det første, jeg ikke kan finde ud af at opstille i MathCad.

- Altså 

r(t) = (x(t) , y(t)) = 25•(cos(22•π/180)·t , sin(22•π/180)·t) + 19·(cos((π/2)-(2π/1)·t) , sin((π/2)-(2π/1)·t))

Er det muligt, hvis du kun kan opskrive den ligning i Mathcad, så jeg kan se, hvordan du gør?


Brugbart svar (0)

Svar #17
07. december 2010 af pensionist (Slettet)

Sådan som du skriver r(t) er den vanskelig at læse

(t) = (x(t) , y(t)) = 25•cos(22•π/180)·t + 19·cos(π/2-2•π·t)   ,  25•sin(22•π/180)·t +  19• sin(π/2-2π·t)

Det er da mere overskueligt og næsten klart til at skrive ind i MathCad.

Den fil jeg sender dig skal du gemme og lave en kopi med et andet navn, så du kan øve dig i at ændre den. Fx. skrive den om i den form din lærer gav dig.


Svar #18
07. december 2010 af elissa92

Okay, nu har jeg forstået det :)

Ja, det ville være rart, hvis du kunne sende mig, hvordan du kom frem til den form :)


Svar #19
07. december 2010 af elissa92

Nej, ikke noget - fandt ud af det :)

Men jeg er gået i stå her:

v0·t·(cos(22º) , sin(22º)) + R·(sin(ωt) , cos(ωt)) , t ∈ [0s , 3s] ,

Synes, at den er lidt uoverskuelig. Hvordan skal den skrives op i Mathcad?


Brugbart svar (0)

Svar #20
07. december 2010 af pensionist (Slettet)

Det er mere overskueligt når du skriver på denne måde, så kan man straks se, hvad der hører til hvilken retning

v0·t·(cos(22º) + R·(sin(ωt)    ,    v0 • t*sin(22º) + R• cos(ωt) ,                 t ∈ [0 , 3]

Men hvorfor vil du skrive den op i MathCad ?

Jeg har i korte træk redegjort for udledningen af ligningerne, håber du kan forstå det ellers har jeg ikke gjort det godt nok.


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.