Matematik

Potens regning

29. november 2010 af padirts (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er blevet bedt om at redegøre for at an+am=an+m og for a0. Jeg ved ikke helt hvordan jeg ville gribe det an, hvad ville i gøre?

Hilsen Ida


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2010 af Anxyous (Slettet)

Du mener vel an * am ?

 I den første kan du skrive noget i stil af:

a (n gange) * a (m gange) = a (n+m gange)

Det er i princippet det samme du skriver, så du bliver nødt til at forklare dig ud af den.

I den anden, kan du bruge 3 som eksempel. Du lader eksponenten aftage med 1 hele vejen igennem:

33 = 27

32 = 27/3 = 9

31 = 9/3 = 3

30 = 3/3 = 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2010 af mathon

to identiske størrelser har samme logaritme

                             log(an·am) = log(an) + log(am) = n·log(a) + m·log(a) = (n+m)·log(a) = log(an+m)


Skriv et svar til: Potens regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.