Matematik

Mm2 til cm2

30. november 2010 af LucaMarra (Slettet)

 Hvordan man omregner man mm2(kvadratmillimeter) til cm2? 

Jeg har 30 mm2 og skal omregne det til cm2. Skal jeg så ikke dividerer med 100 og hvorfor? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2010 af NejTilSvampe

 m^2  her er m din enhed altså meter.

c er en præfix  centi og betyder 100-dele

m er en præfix milli og betyder 1000-dele.

(1000-100)^2 = 10^2 = 100

det er den bedste måde jeg kan forklare det på.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2010 af PeterValberg

1 cm2 svarer til et kvadrat på 1 cm x 1 cm

1 cm svarer til 10 mm, derfor er 1 cm2 (= 1 cm x 1 cm) det samme som 10 mm x 10 mm = 100 mm2

så 100 mm2 svarer altså til 1 cm2

så, jo du skal dividere dine mm2 med 100 for at omregne til cm2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Mm2 til cm2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.