Matematik

Vinkel mellem linier ??????????

30. november 2010 af jossiee (Slettet) - Niveau: A-niveau

 En ret linie l er givet ved: (x,y) = (2,-3) + t* (-4,3) ; t ∈ R

En anden linie er givet ved ligningen: -x+7y - 14 = 0

Hvordan beregner jeg den spidse vinkel mellem linierne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Beregn vinklen mellem de to liniers retningsvektorer.


Svar #2
30. november 2010 af jossiee (Slettet)

 Men hvad er ligningens retningsvektor? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2010 af mathon

-x+7y - 14 = 0

har normalvektor
                                                           n = [-1,7]

og dermed retningsvektor                                                    ^
                                                           r = - tværvektor n = -n = [7,1]         som er nemmere
                                                                                                                  at arbejde videre med
 


Svar #4
30. november 2010 af jossiee (Slettet)

 Er retningsvektoren så (-7,-1)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er en retningsvektor for den anden linie.


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. november 2010 af mathon

nu er opgaven så
at bestemme vinklen
mellem vektorerne

                                           [-4,3]  og  [7,1]


Svar #7
30. november 2010 af jossiee (Slettet)

Så man laver blot om fra negativ til positiv vektor. 

Okay, mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. november 2010 af mathon

    med vinklen imellem... menes oftest - den spidse vinkel imellem...    (selv om det ikke er udtrykt direkte)


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

Trådstarter spørger faktisk i teksten om, hvordan man beregner den spidse vinkel mellem linierne, se #0 .


Svar #10
30. november 2010 af jossiee (Slettet)

 Formlen for beretning af den spidse vinkel er jo: cos(v) = (x1,y1) * (x2,y2) / længden af (x1,y1)*længden af(x2,y2)?


Skriv et svar til: Vinkel mellem linier ??????????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.