Matematik

Bestem en ligning for tangenten til grafen

30. november 2010 af nioR (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (3,f(3))

f(x) := (-1)/(8) *(x)^(2) + (7)/(4) *x - 2 * (7)/(8)

 


Jeg er helt på bar bund her, så hvis nogen kan lede mig lidt hen af vejen, ville det være fantastisk.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er nok lidt mere overskueligt at skrive funktionen

f(x) = -(1/8)·x2 + (7/4)·x - (7/4)

Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0)·(x -x0) + f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2010 af Spyf (Slettet)

du skal differentiere f(x) det er tangenthældningen.Herefter bestemmer du den rette linjes skæring med y-aksen


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten til grafen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.