Fysik

Spænding over Røngtenrør

02. december 2010 af PimpOfTheNation (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis en elektron accelereres fra katode til anode så E-foton=E-kin og jeg har en fast bølgelængde. Hvordan skal jeg så udregne spændingen over røngtenrøret?

Har jeg ret, hvis det er noget med  U=hf/e ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2010 af Matkaj

E=Ue=hf så U=hf/e så ja du har ret, h og e kender du og f kender du via c=f*bølgelængden.


Svar #2
02. december 2010 af PimpOfTheNation (Slettet)

Uh tusind tak :D Så passede det hele jo!


Skriv et svar til: Spænding over Røngtenrør

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.