Matematik

Reducér udtrykket s(s+6t)-(3s+t)^2

02. december 2010 af PiratosXL (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg skal reducere udtrykket s(s+6t)-(3s+t)^2. 
Er der nogen, der kan hjælpe mig?
Det ville jeg være rigtig glad for!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Gang parenteserne ud og benyt kvadratsætningen på det sidste led.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2010 af klimasven (Slettet)

 Gang s ind i den første  parentes.

Skriv det sidste led som (3s+t)(3s+t) og gang ud.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2010 af PeterValberg

 s(s+6t)-(3s+t)2 = s2 + 6st - (9s2 + t2 +6st) = s2 + 6st - 9s2 - t2 -6st = -8s2 - t2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
02. december 2010 af PiratosXL (Slettet)

 Men det første led med s(s+6t), jeg er lidt i tvivl dér om man det så bliver 6st eller hvad det gør.
EDIT: Så lige det sidste indlæg og så forstod jeg mit spørgsmål. 
Mange tak allesammen! 


Skriv et svar til: Reducér udtrykket s(s+6t)-(3s+t)^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.