Matematik

ligning (5/(4-x))+(1/2)=3

03. december 2010 af Jekyll (Slettet)

Hej, jeg er blevet konfronteret med følgende ligning:

Isoler x:

( 5 / (4-x) ) + (1/2) = 3

Pointen er, at det er temmelig nemt bare at se, hvilken værdi x har ved hovedregning, men jeg har ingen anelse om, hvordan x skal isoleres rent matematisk?

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. december 2010 af mette48 (Slettet)

gang alle led med fællesnævneren som er (4-x)*2

forkort derefter brøkerne


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. december 2010 af peter lind

Gang ligningen med 4-x


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. december 2010 af mette48 (Slettet)

husk 4-x≠0


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Isoler først leddet med x på venstre side:

5/(4-x) = 3 -(1/2) = 5/2

Divider med 5 på hver side:

1/(4-x) = 1/2 , gang overkors:

2 = 4-x , isoler x

x = 4-2 = 2


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. december 2010 af pigen10 (Slettet)

vil nok tro, at du ikke engang behøver at isolere x'et på en matematisk måde.. som du selv siger, er det jo nemt at se, hvad x'et er... det du finder du af der, er jo bare at finde fællesnævneren:)


Svar #6
03. december 2010 af Jekyll (Slettet)

Takker mange gange for alle de hurtige svar!


Skriv et svar til: ligning (5/(4-x))+(1/2)=3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.