Matematik
opgave!!!
22. april 2005 af
Christina2004 (Slettet)
Om en retvinklet trekant ABC opløses at sin(A)=3/5 og cos(A)=4/5 og lBCl=7
bestem AC
så gik jeg ud fra at man kunne løse den på følgende måde:
cos(A)=b/c=4/5
sin(A)=a/c=3/5
så kan man godt se at AC skal være 5 men der er bare en lille problem BC skal så ifølge det som jeg skrev være 3. er der nogen der ved hvad man skal gøre?
bestem AC
så gik jeg ud fra at man kunne løse den på følgende måde:
cos(A)=b/c=4/5
sin(A)=a/c=3/5
så kan man godt se at AC skal være 5 men der er bare en lille problem BC skal så ifølge det som jeg skrev være 3. er der nogen der ved hvad man skal gøre?
Svar #3
22. april 2005 af frodo (Slettet)
nej, det ville da være besværligt, når trekanten nu er retvinklet.
Svar #4
22. april 2005 af Epsilon (Slettet)
#3: Det er nu ikke så slemt endda :-)
Eftersom trekant ABC er retvinklet, har vi
cos(A) = sin(B)
og sinusrelationen
|AC|/sin(B) = |BC|/sin(A)
giver derfor
|AC| = |BC|*cos(A)/sin(A) = 7*(4/5)/(3/5) = 28/3
//Singularity
Eftersom trekant ABC er retvinklet, har vi
cos(A) = sin(B)
og sinusrelationen
|AC|/sin(B) = |BC|/sin(A)
giver derfor
|AC| = |BC|*cos(A)/sin(A) = 7*(4/5)/(3/5) = 28/3
//Singularity
Skriv et svar til: opgave!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
