Matematik

Ligning for linie gennem A & B...

05. december 2010 af Geni10 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

I koordinatsystem skal ligning for linie gennem A(2,2) & B(-2,0) findes. Gerne forklaring med eksempler.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2010 af Anxyous (Slettet)

Grundet niveauet, går jeg ud fra, at der er tale om en ret linje?

I så fald er:

a = (y2 - y1) / (x2 - x1)

og

b = f(x1) - ax1


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. december 2010 af PeterValberg

 Antager at det er en ret linje, du skal finde ligningen for, - altså en lineær funktion.

modellen for en lineær funktion:           y = ax + b

hældningskoefficienten (stigningstallet) a kan bestemmes som:

konstanten b (der er den værdi på y-aksen, hvor den rette linje skærer y-aksen) kan findes ved at indsætte den fundne værdi for a samt ét af de kendte punkter i modellen y = ax + b

Dermed bliver ligningen for den rette linje gennem de angivne punkter:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2010 af mette48 (Slettet)

A(2,2) & B(-2,0)            talparene indsættes i ligningen for en ret linie

y=ax+b

2=a*2+b

0=a*(-2)+b ⇒ b=2a som indsættes i 2=2a+b

2=2a+2a ⇒ 4a=2 ⇒ a=1/2

b=2*1/2=1

y=1/2x+1


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. december 2010 af mette48 (Slettet)

A(2,2) & B(-2,0)

lav en god tegning

liniens hældning:

fra B til A går du 2-(-2)=4 felter mod højre og 2-0 = 2 felter op

hældning er det stykke man går op, når man går 1 til højre, det vil sige at hældningen bliver 2/4

For at komme fra A til y-aksen går man 2 felter til højre, så skal man også 2*1/2 = 1 op og man rammer aksen i 1.

y=1/2x+1

det er nok nemmere at forstå end #3


Skriv et svar til: Ligning for linie gennem A & B...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.