Matematik

løs ligning

22. april 2005 af axell (Slettet)
Hej

Jeg sidder med en opgave der hedder at jeg skal løse ligningen f(x)=g(x) og uligheden f(x)=g(x)

f(x)=1/4^2-x+2
g(x)=1/3x+3

altså, skal jeg bare stille dem op over for hinanden og læse dem som enhver anden ligning og ulighed? de der f(x) og g(x) blokkere mig fuldstændig.

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2005 af Duffy

Jeg kan ikke se nogen ulighed!!

Ja sæt dem lig med hinanden og før over "på den anden side" og lø 2.gradsligningen der fremkommer.

Løsningerne er

x E {-2/3, 6}


Duffy

Svar #2
22. april 2005 af axell (Slettet)

Nej, selvfølgelig kan du ikke se en ulighed for jeg glemte at skrive f(x)<=f(x)

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2005 af Epsilon (Slettet)

Mon ikke der er smuttet et andengradsled i det første indlæg således, at det korrekte i stedet er;

f(x) = 1/4*x^2 - x + 2

I så fald er de i #1 angivne løsninger korrekte.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2005 af Epsilon (Slettet)

#2: Øøøh, den ulighed holder for alle x (!). Du mener forhåbentlig

f(x) =

//Singularity

Svar #5
22. april 2005 af axell (Slettet)

Ja ja, vendt

#3: ja, den skal hedde
f(x) = 1/4*x^2 - x + 2

Axell

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. april 2005 af Duffy

f(x) =

1/4*x^2 - x + 2


L = [-2/3; 6]



Duffy

Svar #7
23. april 2005 af axell (Slettet)

Hvordan er det lige man bestemmer grundmængden, når man har to brøker?
Hvis jeg prøver mig frem med tal må det ikke være over seks.

Axell

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. april 2005 af Duffy

Kig efter nulpunkter i nævneren!


Duffy

Skriv et svar til: løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.