Matematik

Mat - sæt 9

05. december 2010 af Jensen11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe med at lave opgaverne her?

 3.006

Grafen for funktionen f(x) er en parabel, som skærer akserne i punkterne P(2,0), Q(8,0) og R(0,4).

5.003

Tabellen viser sammenhørende værdier af temperaturen T (målt i C) i en fryser og holdbarheden D (målt i døgn) af en rullepølse, der opbevares i en fryser.

Temperatur T

-25

-20

-15

-10

Holdbarhed D

280

154

91

49

Det oplyses, at D med god tilnærmelse er en eksponentielt aftagende funktion af T.

 

a) Bestem en forskrift for denne funktion

 

b) Bestem ved hjælp af den fundne forskrift holdbarheden ved en temperatur på -18 C, og bestem temperaturen, hvis holdbarheden er 180 døgn.

 

c) Bestem ved hjælp af den fundne forskrift halveringskonstanten for holdbarheden og bestem den procentvise ændring i holdbarheden, når temperaturen øges 2 C.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. december 2010 af mette48 (Slettet)

y=a(x-2)(x-8)   R=(0,4) indsæt R i ligningen

4=a(-2)(-8)

a=4/(-16)=-1/4

y=-1/4 *(x-2)(x-8)


Brugbart svar (2)

Svar #2
05. december 2010 af klimasven (Slettet)

 5.003

Tast tallene ind på lommeregner, regneark etc og lav eksp regression.

b) Indsæt t=-18 i den fundne forskrift. Sæt forskriften =180 og solve

c) Brug formlen for T½ og lav evt et eksempel til det sidste spørgsmål


Skriv et svar til: Mat - sæt 9

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.