Matematik

trekant

06. december 2010 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej studieportalen.

Jeg har problemer med hvordan jeg laver denne opgave.

I en trekant ABC er lignestykket mellem AB = x , lignestykkel mellem BC = x/3  og lignestykket mellem AC = 3x/4

a) bestem vinkel A

b) bestem x, når arealet af trekanten er 13.

På forhånd tak. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. december 2010 af mathon

        benyt cos-relationen på vinkelform


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. december 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:vinkelberegning_12.doc

Svar #3
07. december 2010 af zuku (Slettet)

 Jeg kan desværre ikke se den vedhæftede fil :(
Er der mulighed for at du kan skrive det her?


Svar #4
07. december 2010 af zuku (Slettet)

 Jeg har virkelig svært ved at regne dette ud, pga. x'erne og brøkerne. 

Jeg har fået dette 

Cos(A)=(3x/4)^2+x^2-(x/3)^2/2*(3x/4)*x

til at blive

(2x/12)/2

Jeg tror ikke det er rigtigt. Er der nogle som vi hjælpe mig med at regne det ud? :)


Skriv et svar til: trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.