Matematik

omskrive en ligning til (ax+b)^2

06. december 2010 af VidenSøger (Slettet)

 Hej :)

Skal omskrive følgende ligning 4x2-12x+9 til formen (ax+b)2 og har gjort følgende: (2x-3)2

Den har jeg løst ved at tage udgangspunkt i kvadratsætningen, men skulle på en måde gætte mig frem til tallet 3 er der ikke en anden nemmere måde at løse den på?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. december 2010 af mathon

                         a2x2 - 2·(ax)·b + b2 = (ax-b)2

                         22x2 - 2·(2x)·3 + 32 = (2x-3)2


Brugbart svar (2)

Svar #2
06. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Der er ikke tale om en ligning, men om et udtryk.

Udregner man (ax+b)2 får man a2x2 + 2abx + b2 , og det sammenligner man så med det udtryk, der skal omskrives. Så er det klart, at a2 = 4 = 22  og b2 = 9 = 32  , og at 2ab = -12 , så a og b skal have modsat fortegn.


Svar #3
06. december 2010 af VidenSøger (Slettet)

 Hvad er forskellen på et udtryk og en ligning?


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Et udtryk er et regneudtryk, f.eks. (ax+b)2 .

En ligning er et udsagn, der siger, at to udtryk er lig med hinanden, f.eks. (ax+b)2 = 0 .


Svar #5
06. december 2010 af VidenSøger (Slettet)

 #4: Okay, nu kan jeg tydeligt se forskellen :) Jeg må hellere sørge for at bruge begreberne rigtigt :)


Skriv et svar til: omskrive en ligning til (ax+b)^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.