Matematik

Funktion

07. december 2010 af Droemmepigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Skal regnes uden lommeregner eller hjælpe midler:

En funktion f er givet ved

f(x) = 3x+10*e^2x

Bestem f'(0)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2010 af mathon

find først
                                         f '(x)
beregn dernæst
                                         f '(0)

...............

ekx = eu(x)

u'(x) = k

(ekx) ' = eu(x)·u'(x) = ekx · k = k·ekx


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2010 af PeterValberg

 regneregler, der kan være nyttige at lære udenad (der kommer med garanti opgaver af ovenstående type til den skriftlige eksamen i den del uden hjælpemidler)

(k·xn)' = n·k·xn-1

(ekx)' = k·ekx

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.