Matematik

1. ordens differentiallligninger løsning?

07. december 2010 af 215 (Slettet)

hvordan løses en 1. ordens differentialligning ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2010 af PeterValberg

 En lineær differentialfunktion af 1. orden af "slagsen":

har den fuldstændige løsning:

hvor A(x) er stamfunktion til a(x)

Hvis det er den homogene udgave:

y' + a(x)·y = 0

har den fuldstændige løsning:

y = c·e-A(x)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
07. december 2010 af 215 (Slettet)

 hvordan ved du at den er linær?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2010 af PeterValberg

 Jeg var måske en anelse hurtig med mit svar, - jeg tror, at jeg læste "indenad" :-)

generelt er en 1. ordens differentialligning alle de typer, hvor der indgår et y' som "den højeste" orden

eksempelvis er y'' = (et eller andet udtryk) en differentialligning af 2. orden

Så afhængig af type, er der forskellige løsningsmodeller, hvis man kigger i formelsamlingerne.
Kender du formelsamlingen: Matematisk Formelsamling stx A fra 2007 fra matematiklærerforeningen?,
der står de forskellige løsningsmodeller på side 29

Den som jeg fik begyndt på i #1 er bare én af dem :-) sorry, hvis det skabte unødvendig forvirring.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
07. december 2010 af 215 (Slettet)

findes der ikke en decideret regnemetode ?..


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. december 2010 af PeterValberg

 jo, - men der skal du prøve at spørge Andersen11 eller pensionist
de er begge faktisk ret "hårde" ("syge" vil din generation sige) til det med differentialligninger løst ved separation af de variable :-) 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. december 2010 af PeterValberg

 prøv lige at smugkigge i denne tråd:  www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx

der bliver differentialligninger løst ved separation af de variable

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
07. december 2010 af 215 (Slettet)

 Ja.. men i min opgave formulering står der at jeg både skal løse en normal 1.ordens samt en med separable differentiallignigner..


Svar #8
07. december 2010 af 215 (Slettet)

 bruger man Monotoni til at løse differentialignninger. ?


Skriv et svar til: 1. ordens differentiallligninger løsning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.