Matematik
Hastighed og acceleration
23. april 2005 af
spiderwebby (Slettet)
Her er det noget med hastighed og acceleration i forbindelse med vektorfunktioner. Da har jeg store problemer med disse 2 opgaver:
1. opgave.
Et punkt bevæger sig i et koordinatsystem efter parameterfremstillingen
x=t^3-t
y=2t^4-t^2, t er element i R
Bestem allerationsvektoren til de tidspunkter, hvor punktets bevægelsesretning er parallel med en af koordinatakserne.
2. opgave.
Formen af en skål fremkommer ved en drejning på 360 grader om førsteaksen af grafen for funktionen
f(x)=x^0,2 , x er element i [0;h]
Rumfangsberegninger i denne opgave skal foretages ved hjælp af stamfunktioner.
a) Beregn skålens rumfang, når højden er lig med 1.
b) Beregn h, så skålens rumfang bliver 4.
Formen af en skål med flad bund fremkommer ved en drejning på 360 grader om førsteaksen af grafen for funktionen
g(x)=x^0,2+a , x er element i [0;1]
hvor a er et positivt tal.
c) Beregn a, så denne skåls rumfang bliver 4.
I skal have mange tak på forhånd. Jeg vil være evigt taknemmelig.
1. opgave.
Et punkt bevæger sig i et koordinatsystem efter parameterfremstillingen
x=t^3-t
y=2t^4-t^2, t er element i R
Bestem allerationsvektoren til de tidspunkter, hvor punktets bevægelsesretning er parallel med en af koordinatakserne.
2. opgave.
Formen af en skål fremkommer ved en drejning på 360 grader om førsteaksen af grafen for funktionen
f(x)=x^0,2 , x er element i [0;h]
Rumfangsberegninger i denne opgave skal foretages ved hjælp af stamfunktioner.
a) Beregn skålens rumfang, når højden er lig med 1.
b) Beregn h, så skålens rumfang bliver 4.
Formen af en skål med flad bund fremkommer ved en drejning på 360 grader om førsteaksen af grafen for funktionen
g(x)=x^0,2+a , x er element i [0;1]
hvor a er et positivt tal.
c) Beregn a, så denne skåls rumfang bliver 4.
I skal have mange tak på forhånd. Jeg vil være evigt taknemmelig.
Svar #2
23. april 2005 af spiderwebby (Slettet)
Det er netop problemet. Jeg har ingen bud. Jeg er komplet LOST
Svar #3
23. april 2005 af spiderwebby (Slettet)
Blev lidt klogere af at kigge i formelsamlingen hvad angår opgave 2.
Volumenformlen for denne skål må efter sigende så blive
V = "pi" "strakt s" (x^0,2)2, hvor a og b er henholsvis (0,1). Ikke sandt
b-værdien er her udtrykt som højden h. Men hvordan får jeg nu denne fundne formel lavet om således, at jeg kan finde den værdi af h, som gør at rumfanget af skålen bliver 4.
Volumenformlen for denne skål må efter sigende så blive
V = "pi" "strakt s" (x^0,2)2, hvor a og b er henholsvis (0,1). Ikke sandt
b-værdien er her udtrykt som højden h. Men hvordan får jeg nu denne fundne formel lavet om således, at jeg kan finde den værdi af h, som gør at rumfanget af skålen bliver 4.
Svar #4
23. april 2005 af spiderwebby (Slettet)
Med hensyn til opgave 1, vil jeg ikke have at nogen giver mig resultatet af opgaven på et sølvfad. Det lærer man jo intet af.
Men hvordan får jeg startet på opgave 1?
Men hvordan får jeg startet på opgave 1?
Skriv et svar til: Hastighed og acceleration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
