Fysik

acceleration

07. december 2010 af science1 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har opgaven

En person trækker en kasse langs gulvet ved hjælp af en snor. Vinklen mellem
snoren og gulvets plan er q = 45 grader. Kassens masse er M = 13;0kg og snorkraften
T = 100N er konstant. Den kinetiske friktionskoefficient er mK = 0;40.

a) Opskriv hvilke kræfter, der virker på kassen, både vinkelret på og langs bevægelsesretningen,
og find den acceleration som kassen undergår.

Hvor jeg har løst delen med kræfterne, men jeg sidder fast mht accelerationen, er der nogen der kan hjælpe mig der? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2010 af goathunter (Slettet)

Newtons lov F=ma skal bruges. Du indsætter kraften hen langs planen på F's plads og kassens masse på m's plads og løser for a


Skriv et svar til: acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.