Fysik

Bernoullis ligning

07. december 2010 af Cutnqe (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Der er givet et billed af et pitot rør.

Skal bruge Bernoullis ligning til at vise at luftens hastighed relativ til vingen er givet ved:
 

v = √(2*Δp / p) 

vi har bernoullis ligning:

p + ½pv^2 + pgh = konstant

kan ikk se hvordan jeg kommer videre.. håber i kan hjælpe (: 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det bliver noget sjusk, når du ikke skelner mellem trykket p og tætheden ρ . Bernouilli's ligning er

p + (1/2)ρv2 + ρgh = konstant

og herfra skal du vise

v = √(2·Δp/ρ)


Svar #2
08. december 2010 af Cutnqe (Slettet)

 Arh! Det er da ogs rigtig!

Kan godt se hvordan jeg får v = √(x) det er bare ved ren matematik hvor man flytter de andre over på den anden side af lighedstegnet..

Men skal man tænke i retning af newtons anden lov for at komme videre? Kan fx. ikke se hvordan jeg ka få fjernet g og h..


Skriv et svar til: Bernoullis ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.