Matematik

Cos, sin og tangens.. HJÆLP

08. december 2010 af Supfie (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Har en opgave som lyder følgende:

En 5 meter lang stige står op af en lodret mur. Stigen er 5 m og imellem stigens fod og muren er der 1,1 m. Kan jeg ikke bruge pythagores? 

Jeg siger bare c^2 - b^2 = a^2 ??

Mit anden opgave lyder sådan:
Et parcelhus har taghældning på 30 grader. Huset er 8 meter bredt. 

Jeg kender nogle af målene.

A = 30 grader B = 60 grader C = 90
a =? b = 4 m. c =?

Nu vil jeg finde frihøjden h, men skal jeg bruge cos, sin eller tangens?? 



 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2010 af Pigemus (Slettet)

hvad skal du finde i den første opgave?


Svar #2
08. december 2010 af Supfie (Slettet)

 Jeg skal finde ud af hvor langt stigen når op af muren. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2010 af Mongomaniac (Slettet)

i A skal du blot bruge pythagoras

ja c^2 - b^2 = a^2    altså  5^2 - 1,1^2 = a^2

I opgave B kan du bruge formlerne for Retvinklede trekanter eller sinus relationen.


Svar #4
08. december 2010 af Supfie (Slettet)

 Tusind tak!

Må jeg stille dig et spørgsmål mere? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. december 2010 af Mongomaniac (Slettet)

spørg løs :)


Skriv et svar til: Cos, sin og tangens.. HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.