Debat

Vil det stadig være ulovligt?

08. december 2010 af erasure (Slettet)

Vil det stadig være ulovligt at leve af hasard, når spillemarkedet liberaliseres til sommer?

I dag gør straffelovens paragraf 203 det ulovligt at "søge erhverv ved hasardspil".
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
08. december 2010 af Moderatoren

Det tror jeg. Kan ikke se en mening i at det skulle blive lovligt. Hvis det da er det..


Brugbart svar (2)

Svar #2
09. december 2010 af badooo (Slettet)

Det bliver nok aldrig tilladt at søge erhverv ved hasard. En ting der måske bliver ændret er evnespil såsom backgammon og poker.


Brugbart svar (2)

Svar #3
11. december 2010 af H2OH2O (Slettet)

Der er tale om legalisering. IKKE liberalisering.. 


Brugbart svar (2)

Svar #4
21. december 2010 af NikolajOlsen

Jeg har først lige set tråden nu, derfor det sene svar. Jeg har undersøgt dette emne ret intenst tidligere på året, så jeg er lidt inde i det. I dag er det jo lovligt at deltage i hasardspil hos Danske Spil, og sådan set også at leve af det. Du skal have hele § 203 med:

§ 203. Den, som søger erhverv ved hasardspil eller væddemål af tilsvarende art, der ikke ifølge særlig bestemmelse er tilladt, eller ved at fremme sådant spil, straffes med bøde eller fængsel indtil 1 år.

Når spillemarkedet bliver 'liberaliseret', som de kalder det, så bliver det lovligt at spille hasard ved udbydere, der har købt licens af staten. § 203 vil derved kunne komme i brug, hvis man spiller hos udbydere, der ikke har licens. I så tilfælde vil man i øvrigt også skulle omgå den blokering, som staten pålægger internetudbyderne i stil med den, der er lagt på Pirate Bay.

#1 kan ikke forstå meningen i, at det skulle være ulovligt. Det giver heller ingen mening. Forbuddet stammer fra gammel tid, hvor det var moralsk forkasteligt at spille hasard. Det forbud opretholder man så i dag, men vedtager så, at hvis man spiller hasard hos en udbyder, der giver penge til staten, så er det ikke længere moralsk forkasteligt.

Så svaret på spørgsmål er altså, at du ikke handler i strid med § 203, hvis du spiller hos en udbyder, der har licens hos staten.


Skriv et svar til: Vil det stadig være ulovligt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.