Matematik

Beregne vinkel mellem to vektorer

08. december 2010 af _durita (Slettet)

Hej :)

Jeg er kommet lidt i tvivl om et regnestykke med vektorer.

Jeg ved, at b = c - a      ,     a = 5           ,         c = 3             ,          a * c = 0

Og så har jeg fundet frem til, at b = 5,83

Nu bliver jeg spørgt om vinklen mellem  b og c. Jeg tror at man skal bruge formlen: cos (v) = a * b / a * b (får desværre ikke skrevet formlen korekt med tegn om a og b i det sidste)

Passer det, at jeg skal bruge denne formlen?

Jeg har ikke før regnet med 3 sider, jeg har kun haft a og b, men nu har jeg a, b og c, det er måske derfor jeg bliver så forvirret.

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er vist en forlængelse af din tidligere opgave, hvor man fandt |b| = |c-a| = √34 . Det er vigtigt, at du skelner klart mellem en vektor a og dens længde |a| . Ja, du skal bruge den nævnte formel til bestemmelse af vinklen mellem to vektorer.


Svar #2
08. december 2010 af _durita (Slettet)

Okay, men hvordan gør jeg så for at finde selve vektor b og c? Jeg ved kun deres længder.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

I formlen for cos(v) indgår skalarproduktet mellem to vektorer og vektorernes længder. Det er alt, hvad der skal benyttes her.


Skriv et svar til: Beregne vinkel mellem to vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.