Matematik

trekant

08. december 2010 af mis90 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg håber der nogen, der gider at hjælpe mig, med denne her opgave:

Trekant OPQ er ligebenet, hvor |OP|=|PQ|
Vinkel O er 27 grader, og |OQ|=52
- Beregn størrelsen af vinkel P
- Beregn længden af siden OP
- Beregn arealet af trekant OPQ

Hvordan regner jeg det ud?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2010 af lllXlll (Slettet)

vinkel P = vinkel O + vinkel Q - 180 , hvor vinkel også er lig med 27 grader da det er en ligebenet trekant 

lOQl / sin(vinkel P) = lOPl / sin (vinkel Q) <=> OP = lOQl * sin(vinkel Q) / sin(vinkel P)

og arealat skulle vist være lige til at regne ud nu.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2010 af klimasven (Slettet)

 Idet trekanten er ligebenet ved du at de to vinkler ved grundlinien er lige store. Du ved også at vinkelsummen er 180 grader.

Tegn højden fra P - den halverer grundlinien og så kan du bruge cos.

Brug T=½abSinC

Brug cossincalc.com til kontrol


Svar #3
08. december 2010 af mis90 (Slettet)

Tak skal I ha'. Jeg har forstået Vinklen, men har ikke forstået beregning af længden af siden OP?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. december 2010 af klimasven (Slettet)

 Se udregningerne her:

http://cossincalc.com/#angle_a=27&side_a=&angle_b=27&side_b=&angle_c=&side_c=52&angle_unit=degree


Svar #5
08. december 2010 af mis90 (Slettet)

Tak. Men jeg har selv svaret.. Jeg skal bare ha' den formel, som jeg kan beregne opgaven på.


Svar #6
08. december 2010 af mis90 (Slettet)

Når ups det står der vist .. :D tak for det


Skriv et svar til: trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.