Matematik

Løs ligningen

09. december 2010 af JullexD (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej, håber nogen vil hjælpe mig.

2x(3x - 4) = 2(3x2 + 8)

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2010 af badooo (Slettet)

2x(3x - 4) = 2(3x2 + 8) , der ganges ind:

6x2 - 8x = 6x2 + 16 , vi trækker 6x2 fra på hver side.

-8x = 16 , der divideres med -8 på hver side

x = -2


Svar #2
09. december 2010 af JullexD (Slettet)

skal man ikke gange 2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2010 af badooo (Slettet)

Hvad mener du? x2 = x*x. Det er så heldigt at x2'er går ud med hinanden, så dem slipper vi for.


Svar #4
09. december 2010 af JullexD (Slettet)

Ja..Men skal man ikke gange 2 * x2 så det bliver x4 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2010 af badooo (Slettet)

2*x2 er ikke det samme som x4.

2*x2 = x2 + x2 , hvorimod x4 = x2 * x2.

På højre side er 2(3x2+8). Her skal vi sige 2*3x og 2*8. Det er 6x2 og 16.


Svar #6
09. december 2010 af JullexD (Slettet)

Okay, tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 Du kan evt. fjerne 2-tallerne foran parenteserne, før du begynder at gange ind, da de går ud med hinanden.


Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.