Matematik

3 ubekendte

12. december 2010 af tony tango (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvordan kan jeg løse 3 ligninger med 3 ubekendte?

jeg ha ikk noget I kan regne på fordi jeg skal bare give et eksempel på hvordan man regner 3 ligninger med 3 ubekendte.

men jeg ved ikke hvilken metode jeg skal bruge?

hjælp tak! ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 Samme fremgangsmåde som med 2 ubekendte, bare lidt mere.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2010 af ernst88 (Slettet)

find et udetryk for for dine ubekendte og indesæt dem i ligningen (:


Svar #3
15. december 2010 af tony tango (Slettet)

ja det kan I da sagtens sige men kan I give et eksempel eller måske henvise til noget?

det ville være super :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2010 af ernst88 (Slettet)

(1) 2y=6x+8 og (2) 2x=10y+4

i den første ligning (1) isiloer jeg y ved at divider med 2

y=3x+4

jeg indsætter så udetrykke for y i den anden ligning (2)

2x=10(3x+4)+4

nu kan jeg så finde x


Svar #5
16. december 2010 af tony tango (Slettet)

hedder metoden som du bruger noget bestemt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. december 2010 af ernst88 (Slettet)

ved jeg ikke (:


Skriv et svar til: 3 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.