Fysik

Haster! - fysik opgaver

12. december 2010 af mullegøg (Slettet) - Niveau: B-niveau

i et trafiklys er en af lamperne året rundt tændt halvdelen af tiden. før lampen blev udskiftet med en 10W lysdiodelampe, kom lyset fra en lampe med en 60 W glødpære.

- Bergn, hvor meget energi der spares i løbet af et år ved at udskifte lampen


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2010 af ernst88 (Slettet)

lav to linijer funktioner

hvor a= energien

b=0

og x er tiden

og så divider udetrykke med 2 da lampen kun lyser i et halve år af gangen


Svar #2
12. december 2010 af mullegøg (Slettet)

Kan man ikke bruge E=p*t?


Svar #3
12. december 2010 af mullegøg (Slettet)

ved bare ikke hvordan jeg finder mit t ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. december 2010 af ernst88 (Slettet)

det er det samme (;


Svar #5
12. december 2010 af mullegøg (Slettet)

Når for pokker hehe :D . men mit t er det så ved at sige 365 dage dividet med 2 = 182,5 dage gange med 24 timer ?


Brugbart svar (2)

Svar #6
12. december 2010 af ernst88 (Slettet)

nej du skal huske at brue si-enheder

du skal regne om til sek (:

der er 31556908.8 sek på eet år mener jeg

det skal du divider med 2 så har du din tid * W så får du dit P


Svar #7
12. december 2010 af mullegøg (Slettet)

okay rigtigt mange gange tak :D .


Svar #8
12. december 2010 af mullegøg (Slettet)

har lige et spørgsmål mere.

der er 31415926,54 sek på et år det divdier jeg med 2 så får jeg 15707963,27 skal ejg så gange det med mine 10 w og med mine 60 w?


Brugbart svar (1)

Svar #9
12. december 2010 af ernst88 (Slettet)

så skal du gange

15707963,27*60  energi på et år for den gamle pær

og

15707963,27 *10 energi på et år for den nye pær

og så

15707963,27*60 - 15707963,27 *10

og så har du hvor meget energi du har sparet


Svar #10
12. december 2010 af mullegøg (Slettet)

og enheden er sek/w?


Brugbart svar (1)

Svar #11
12. december 2010 af ernst88 (Slettet)

nej det er E=Joule

du skal huske at

w=j/s eller som man siger joule pr sek som fortæller noget om hvor meget energi man buger pr tid

og det du skal find er den samlet energi

J/s*s=J


Svar #12
12. december 2010 af mullegøg (Slettet)

okay tak . men jeg skal ikke regne noget om? - undskyld mine dumme spørgsmål .


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. december 2010 af ernst88 (Slettet)

nej du skal gør som i #9

du spøger bare løs til du forstår det

og husk at sætte enheder på


Svar #14
12. december 2010 af mullegøg (Slettet)

okay tak :D .

kan ikke lide at spørger men vil du hjælpe mig lidt endnu ,

jeg har en opgave som heddder:

lysudsendelsen fra en lysdiode skyldes, at der udsendes fotoner i forbindelse med overgange fra en energitilstand til en anden. energiforskellen mellem de to energitilstande er 0,315 aJ

- Bergn bølgelængden af det udsendte lys - hvilken farve har det?


Brugbart svar (0)

Svar #15
12. december 2010 af ernst88 (Slettet)

E_foton=h*f

du isiloer f

E_foton/h=f

h er Plancks konstant

v=ƒ*λ

du isilor λ
 

v/f=λ
 

så får du bølgelængden og kan gå ind i en tabel og se farven

så dan vil jeg gør det

spøger vist der er noget du ikke forstår


Svar #16
12. december 2010 af mullegøg (Slettet)

det er det der 0,315 aJ jeg ikke forstår?

¨skal det ikke regnes om til nm eller m?


Brugbart svar (0)

Svar #17
12. december 2010 af ernst88 (Slettet)

nej forstår ikke hvad a står for

men 0.315aJ er din foton energi

det er den energi som lysbølgen har da det er forskælden i nivorerne

h er en konstant du kan slå op


Svar #18
12. december 2010 af mullegøg (Slettet)

ja det kom jeg også lige til at tænke på hehe :D .

jeg prøver mig frem kan godt være jeg skriver igen der er også en c og d men prøver lige mig frem igen hehe . men mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #19
12. december 2010 af mathon

Besparelse
                          (0,050 kW)·(365,25·24 h) = 438,3 kWh = 1,58 GJ

.................

                         λ = (h·c) / E = (1,98645·10-25 J·m) / E = (198,645 aJ·nm) / E

                         λ = (198,645 aJ·nm) / (0,315 aJ) = 630,618 nm

                        


Svar #20
12. december 2010 af mullegøg (Slettet)

Besparelse er det til den første a dem jeg spurgte til? . - hvis ja hvor er 0,050 så fra?


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.