Matematik

Faldlov - vigtig opgave

12. december 2010 af averoma24 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg kan virkelig ikke finde ud af denne her opgave.

"Hvis vi tager lige store tidsintervaller fra bevægelsens start, AD, DE, EF, FG i hvilke strækningerne HL, LM, MN, NI bliver gennemløbet, så vil disse strækninger forholde sig som rækken af ulige tal 1,3,5,7"

vis at ovenstående er rigtigt, for eksempel ved i formlen

s = k*t^2

at indsætte tidspunkterne a, 2a, 3a, 4a og derefter udregne de strækninger der bliver gennemløbet i tidsintervallerne begrænset af disse tidspunkter

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2010 af NejTilSvampe

 Jeg fornemmer der følger en figur med? 


Svar #2
12. december 2010 af averoma24 (Slettet)

jo det er der, men jeg kan desværre ikke finde den nogen steder på nettet. den er i min bog :'(

kan den ikke laves uden brug af illustrationen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2010 af Krabasken (Slettet)

Strækning, tilbagelagt i:

A ..... 0 -->* 2/k = 0

D ..... ½*k*1^2-0 = 0,5k --> * 2/k = 1

E ..... ½k*2^2-0,5k =1,5k --> * 2/k = 3

F ..... ½k*3^2 -(0,5+1,5)k= 2,5k --> * 2/k = 5

G ..... ½k*4^2 = 8k-(0,5+1,5+2,5)kk = 3,5k --> * 2/k = 7


Svar #4
12. december 2010 af averoma24 (Slettet)

ej TUSIND TAK KRABASKEN!!!

men vil du ikke være mega sød og forklare hvad du har gjort? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. december 2010 af Krabasken (Slettet)

Kopier fra en af linierne det, du ikke forstår - men prøv lige at læse det een gang til med G-O-D   T-I -D og tænk over, hvad du læser.

Matematik skal jo ikke læses som en roman, men man skal ustandselig stoppe op og tænke, så man ikke mister grundlaget for det, det kommer efter ;-)


Svar #6
12. december 2010 af averoma24 (Slettet)

okay.. hvorfor er det 2/k ?

og hvad er det der sker fra A til D ? :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. december 2010 af pensionist (Slettet)

Generelt: s = s(t) = k*t2
Lad tidspunkterne være a, 2a, 3a,………, na, (n+1)a, ………
Beregn s((n+1)a) – s(na) = k*a2*(n+1)2 – k*a2*n2 = k*a2*(n2+2n+1-n2) = k*a2*(2n+1)
Lader vi n være 0 ,1, 2, 3, .......får vi rækken af alle ulige tal 1,3,5,7,9,…..
 


Svar #8
12. december 2010 af averoma24 (Slettet)

tak for svaret :)


Skriv et svar til: Faldlov - vigtig opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.