Fysik

Tyngdelovens acceleration

12. december 2010 af kongenfraartemission (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hvorfor havde Aristoteles ikke ret i, at der er en sammenhæng mellem hastighed kraft og modstand?
Jeg er med på, at i et lufttomt rum vil en stor sten og en lille sten ramme jorden samtidigt.  Og en tung og en let ting vil i et rum med modstand, lande nogenlunde ens. (men ikke efter et hvis antal sekunder)
Og hvorfor er det ifølge newtons lov accelerationen og ikke bare hastigheden?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2010 af qktp (Slettet)

Hmmm... hvis jeg forstår dit spørgsmål korrekt, spørger du hvorfor accelerationen ikke er ens for en tung og en let ting, der falder i et luftfyldt rum istedet for hastigheden- Hvis dette ikke er korrekt se bort fra nedenstående.

Når et legeme (ting) falder ned igennem luften, skal den "skubbe" til en masse luftmolekyler HELE vejen ned. Dette skaber en opadrettet kraft Fop, (som er afhængig af hastigheden. Kan f.eks være Fop = konstant_1 * vned, eller Fop = konstant_2*vned2, hvis hastigheden er stor)

Derved vil den resulterende kraftpåvirkning være en sum af tyngdekraften og den opadrettede kraft fra luftmodstanden. Dvs. :

Fop + Fned =maop - mg = m(aop -g) = maresulterend = Fresulterende


Skriv et svar til: Tyngdelovens acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.