Matematik

SRP - Omskrivning af en ligning

12. december 2010 af zeppaz (Slettet) - Niveau: B-niveau

 jeg skal bevise 1/N(1-N/K) = 1/N+ (1/k)/(1-N/K)


så jeg starter med 1/N+ (1/k)/(1-N/K) og omskriver det til 1/N(1-N/K)

første led :

omskrivning fra:
1/N+ (1/k)/(1-N/K)


til

1/N + (1-N/K) / (1-N/K) + (1/K) / (1-N/K) * N/N


og det er 100% korrekt, men jeg ved ikke hvad der er blevet gjort.
Er der nogen der kunne skære det ud i pap? da det ville være en stor hjælp, tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. december 2010 af mette48 (Slettet)

1/N+ (1/k)/(1-N/K) og omskriver det til 1/N(1-N/K)

1/N+ (1/k)/(1-N/K)  =                     forlænger så nævneren bliver (1-N/K)*N

(1-N/K)/N(1-N/K) + N(1/K)/N(1-N/K) =

1-N/K+N/K / N(1-N/K =

1 / N(1-N/K)


Svar #2
12. december 2010 af zeppaz (Slettet)

Hvordan fås 

1-N/K, i

((1-N/K)) / (N*(1-N/K)) + N(1/K) / (N*(1-N/K))


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2010 af mette48 (Slettet)

den første brøk er forlænget med (1-N/K)


Svar #4
13. december 2010 af zeppaz (Slettet)

 Okay tak


Skriv et svar til: SRP - Omskrivning af en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.