Kemi

Delta H

12. december 2010 af Vandflyveren (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Har ikke nogen anelse om hvordan man beregner delta H udfra nedestående informationer, håber der er nogen, som kan hjælpe.

På forhånd tak.

Beregn ΔH for reaktionen
CH3COOH(l) + 2O2(g) → 2CO2(g) + 2H2O(l)
ud fra følgende reaktionsenthalpier:
2H2(g) + O2(g) → 2H2O(l)                                                         ΔrH = −572,0 kJ/mol
C(grafit) + O2(g) → CO2(g)                                                        ΔrH = −393,5 kJ/mol
2C(grafit) + 2H2(g) + O2(g) → CH3COOH(l)                          ΔrH = −484,5 kJ/mol
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2010 af NejTilSvampe

 (I) = 2H2(g) + O2(g) → 2H2O(l)

(II) = C(grafit) + O2(g) → CO2(g)

(III) = 2C(grafit) + 2H2(g) + O2(g) → CH3COOH(l)

(I) - (III) = CH3COOH → 2H2O + 2C

(I) - (III) + 2(II) = CH3COOH + 2O2 → 2CO2 + 2H2O

så :  ΔrH = -572,0 kJ/mol  - (-393,5 kJ/mol) - 2*484,5 kJ/mol = ?   Rettelse

Er mit bud =)


Svar #2
12. december 2010 af Vandflyveren (Slettet)

Ok tusind mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2010 af NejTilSvampe

 Rettelse :p der skulle stå

-572,0 - (-484,5) - 2*393,5 = -874,5


Skriv et svar til: Delta H

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.