Fysik

Opskriv løsninger til: m*x''(t)=-k*x(t)

13. december 2010 af MrSchjerbec (Slettet)

Hej,

Som I nok kan se, er det en differentialligning, der har at gøre med Newtons 2. lov. Jeg skal opskrive løsninger til denne differentialligning, men det ved jeg ikke, hvordan jeg gør, Jeg skal også gøre prøve eller føre et bevis for, at de er løsninger.

Håber på hjælp i dag :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2010 af peter lind

Brug et CAS værktøj til at finde løsningen. Du kan så bagefter gøre prøve.


Svar #2
13. december 2010 af MrSchjerbec (Slettet)

Jeg har forsøgt, men jeg kan ikke finde ud af at give konstanterne mv. de rigtige værdier, for jeg får i hvert fald ikke det rigtige svar :(


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. december 2010 af mathon

                                       x ''(t) = -(k/m)·x

sammenlign
med
                                       f ''(t) = -ω2·f(t)
med den
fuldstændige
løsning
                                       f(t) = A·cos(ω·t) + B·sin(ω·t) = √(A2+B2)·cos(ω·t - β)

                                                                                               tan(β) = (B/A)


Svar #4
13. december 2010 af MrSchjerbec (Slettet)

Tusind tak :) Det hjalp mig.


Skriv et svar til: Opskriv løsninger til: m*x''(t)=-k*x(t)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.