Matematik

E Koordinatsættene til de punkter, hvori grafen for f skærer koordinatakserne.

13. december 2010 af phinee (Slettet) - Niveau: B-niveau

 En funktion har forskriften f(x) = x2 – 4x + 3.
a) Find koordinatsættene til de punkter, hvori grafen for f skærer koordinatakserne.

Skal jeg sætte ligningen lig 0 ? Eller?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2010 af PeterValberg

 f(x) = 0

giver dig skæringspunkterne med x-aksen

indsæt x=0 i ligningen f(x) = x2 - 4x + 3  giver dig skæringspunktet med y-aksen f(0) = 3 :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
13. december 2010 af phinee (Slettet)

Er koordinatsættet så (0,3)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2010 af mathon

                    f(x) = y = x2 – 4x + 3

x-aksens punkter har
koordinatformen
                                   (x,0)

du skal altså finde x, hvor y = 0
dvs
                           0 = x2 – 4x + 3      eller som du sædvanligvis skriver

                           x2 – 4x + 3 = 0

y-aksens punkter har
koordinatformen
                                  (0,y)

du skal altså finde y hvor x = 0
dvs
                                  f(0) = y = 02 – 4·0 + 3


Svar #4
13. december 2010 af phinee (Slettet)

 Jamen så er punktet vel også (3,0) eller (0,3)


Svar #5
13. december 2010 af phinee (Slettet)

Nu har jeg regnet lidt på det, og bliver sættet så (3,3)


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. december 2010 af PeterValberg

 Jeg tvivler på at punktet (3,3) kan være et af svarene til din opgave, da du skal finde skæringspunkterne med koordinatsystemets akser, - det betyder, at mindst den ene af punktets koordinater skal være 0

et punkt, der ligger på x-aksen vi have koordinatsættet (x0,0)

et punkt, der ligger på y-aksen vi have koordinatsættet (0,y0)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
13. december 2010 af phinee (Slettet)

 Jamen hvis et af punkterne skal være 0, bliver det jo derfor også (0,3)


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. december 2010 af PeterValberg

 du mener vist et af punkternes koordinater skal være nul 

og det er rigtigt, at punktet (0,3) er grafens skæringspunkt med y-aksen

f(x) = x2 -4x +3

indsættes x = 0 får vi

f(0) = 02 -4·0 +3 = 3

dermed har grafen skæring med y-aksen i (0,3)

Generelt for et andengradspolynomium f(x) = ax2 + bx +c
så er c lig med andenkoordinaten til grafens skæringspunkt (0,c) med y-aksen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: E Koordinatsættene til de punkter, hvori grafen for f skærer koordinatakserne.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.